divendres, 13 d’abril del 2012

Sentir l'eternitat

Parlar d'eternitat és parlar d'allò inabastable, enorme, que no s'acaba mai. Parlar d'eternitat és parlar de creació, de natura, de paisatges amplis, de mar. Parlar d'eternitat, pels cristians, és parlar de Déu. Parlar d'eternitat, en les religions i filosofies orientals és parlar de tot, d'un llarg moment, i de la Samsara, una enorme roda en la que tots hi rodem.
Sovint i penso en aquesta paraula quan vaig al cotxe, especialment, quan hi vaig sol. Tinc la sort de viure en un indret prop de la platja i de treballar a les valls i muntanyes interiors, així que puc gaudir de diversos tipus de paisatge.
Si voleu gaudir d'un paisatge que us faci sentir la grandària, la immensitat, o l'eternitat, us convido a venir a la Pineda, i seure, davant dels bancs de Mariscal, mirant la mar. Féu-ho un dia que estigui tranquil, a primera hora o al capvespre, o en el moment que hi hagi menys gent a la platja. Llavors, deixeu la vostra mirada envers la mar...blava, serena, tranquil·la i, si podeu, deixeu la vostra ment en blanc...Serà...sens dubte, una experiència magnífica. Durant un moment, us creureu tocant l'eternitat, participant d'ella...són aquells moments en què abandonem aquest petit cos humà i la nostra ànima acaricia quelcom diferent.
D'altra banda, si us agrada més l'interior, agafeu la carretera cap a Santa Coloma de Queralt, especialment, quan entreu a la subcomarca de la Baixa Segarra, un cop passat la vila de Sarral. Especialment ara, a la primavera....us aconsello anar al cotxe amb una música relaxant, però amb un volum suficient perquè us envolti. Llavors...sense deixar de mirar cap a la carretera, doneu un cop d'ull al paisatge. Veureu com els cereals presenten un verd intens, fantàstic, que t'envolta. Llavors, quan hagis passat el coll de Déugràcies, a la cruïlla cap a Vallespinosa, mireu al vostre davant. Hi teniu una vista impressionant, en la que hi destaca el verd. Amb la música i el color, podeu aconseguir arribar a tocar aquesta eternitat de la que parlem. Deixeu envoltar-vos per ella i gaudiu-ne.
L'eternitat, un concepte difícil d'entendre però en moments i llocs, sensible.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada