dimarts, 31 de juliol del 2012

Toc-Toc! que hi ha algú?

Toc-Toc,que  hi ha algú?

És aquesta la seu de l'entitat? Quants cops heu escoltat o fet aquesta pregunta? I en els darrers temps?
Permeteu-me que dubti dels que diuen que moltes, o en cas seran grans honroses excepcions! 
Mireu, vaig tenir l'honor de presidir una entitat cultural a Vila-seca, i en formo part d'algunes en l'actualitat. D'altra banda, també he tingut l'honor de presidir un comitè local de partit i formo part de l'executiva de la federació del mateix partit. Miri on miri, escolti on escolti, cada cop costa més de trobar gent compromesa amb la societat civil i en les seves entitats.
Hi ha moltes excuses i paraules, d'uns i d'altres. Alguns afirmen que les entitats, siguin on siguin, són presoneres dels polítics i dels partits al govern en aquell indret. Per tal cosa, la gent no hi participa per ideologia. D'altres diuen que les entitats només són plataformes de propulsió dels seus presidents i càrrecs cap a una futura vida política o de negoci personal. D'altres parlen d'activitats poc atractives, antigues, i poc properes a les necessitats i interessos actuals. Per mi, tot són excuses!
La veritat és que a casa s'hi està molt bé! I és veritat! però per què no dir-ho enlloc de buscar excuses? Amb la televisió encesa, amb el portàtil, el mòbil, la beguda o el cafè a la mà, qui té ganes de sortir de casa? Aquesta és la realitat de les coses! No busquem excuses!
És més fàcil la crítica destructiva que les propostes, que atansar-se a les juntes i explicar i proposar projectes. Parlem? N'hi ha que ho han fet el seu eslògan, però ha de ser el de tots!
No parlem de política, parlem dels nostres municipis, les nostres viles, les nostres ciutats i el nostre país. Quant de temps desinteressat hi dediquem? Hi ha molta gent que hi dedica molt i des de l'anonimat aconsegueix millorar el seu entorn d'acció. A tots ells, moltes gràcies pel que féu! Quants membres de comissions de festes, d'entitats culturals, socials, esportives, ampes, consells parroquials, consells de redacció de revistes locals, militants de base....tots treballen pel país, a la seva manera, donant el seu temps, sortint de casa amb l'objectiu de millorar el seu entorn. A ells els hem d'estar agraïts per tot el que fan i de tant en tant, posar-los en relleu i com a valors de l'emprenedoria de la que tant se parla!
No busquem excuses i posem-nos-hi al seu costat. Busquem temps, sempre n'hi ha, no acaparem feines i deixem que tothom hi participi, perquè la societat ho espera i fem que els nostres joves hi participin, que s'ho sentin seu, que hi vegin uns espais per presentar les seves inquietuds i resoldre els seus afers. 
Així doncs, fem córrer la veu, que tothom participi a les entitats del país, només cal fer:
Toc-Toc, que hi ha algú?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada