dimarts, 15 de maig del 2012

25 anys de la Biblioteca de Vila-seca

Aquest any celebrem els 25 anys de la biblioteca de Vila-seca, la nostra. Són tants i tants els records públics i privats, que paga la pena acostar-se a l'edifici i parlar amb el personal que hi treballa perquè ens informin de les diverses activitats que tenen programades per poder-hi participar.
Fa uns dies l'alcalde Poblet ens recordava les peripècies per poder gaudir d'aquest equipament i la demanda reiterada dels anys seixanta i setanta, abans de la seva inauguració el 1987, en temps de l'alcalde Pujals. Realment ha plogut molt i els èxits han estat rotunds. Només cal veure les estadístiques d'ús per adonar-se que estem davant d'una de les biblioteques més visitades i emprades de la nostra demarcació. 
Hi trobem llibres, cd, jocs, revistes, diaris, i l'ús d'internet. De fet, les biblioteques s'han hagut de reinventar i d'actualitzar davant les noves tecnologies. Ja no val tenir uns quan km lineals de llibres, sinó que necessitem ordinadors, eines de consulta digital... tot ha canviat, però gràcies a la voluntat de les directores de la biblioteca i l'ajuda municipal i nacional s'han empès, sempre, noves línies d'actuació, la gran majoria d'èxit incontestat.
Els meus records personals són llargs, i vinculats, en la darrera dècada a la presidència de l'Agrupació Cultural de Vila-seca. A la biblioteca hi hem preparat exposicions, tant antològiques de les diverses seccions de l'entitat, com d'autors locals i foranis. També hi hem celebrat actes literaris per Sant Jordi i lliuraments de premis a alumnes guardonats. Finalment, n'hem fet molt d'ús en conferències, cicles temàtics i presentacions de llibres. Molta i molta gent hi ha passat per escoltar gent de renom del territori i professors de la universitat que s'hi han pogut i volgut acostar. I com no, les accions en poesia ens permeten descobrir un nou enllaç entre biblioteca-música-poesia. Tenim i gaudim d'un indret extraordinari on abandonar-se al plaer de la lectura, la música i el gaudi personal.
No puc acabar aquestes paraules sense un record a l'amic Demetri. Sense tu, amic i company, aquest projecte no hauria estat possible. Restes en el record de molts i molts nois i noies als que ens indicaves la situació dels llibres i també (en algun cas) la porta, després de comportaments inadequats. Resta en la meva memòria les llargues estones i reunions de la Cultural. Resta també, les estones que cuidaves dels esdeveniments que hi celebràvem. Tantes i tantes coses! Fins i tot, recordo el primer aniversari de casats, quan m'avisaves de la sortida del tren que ens portava a Sevilla.
Per tot, moltes gràcies, amic! Sé que des d'on ets tens cura de la biblioteca i del seu personal i dels seus usuaris.
Amigues i amics, moltes felicitats i per molts anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada