dimarts, 18 de setembre del 2012

Que tinguem sort!

Benvolguts amics, ha començat un nou curs escolar. Des de fa uns dies milers de professionals ens dirigim als nostres llocs de treball per preparar el curs i les classes dels nostres alumnes. Ho fem amb il·lusió, però, també preocupats per la situació general del món del treball, la particular del professorat i la d'aquells que aquest curs no podran aconseguir un lloc de treball.
Cada matí, milers de professors arribem a l'escola, l'institut o la universitat. Sabem que el nostre sou s'ha vist reduït respecte anys anteriors, sabem que treballem més hores (amb nens o sense), però no per això anem amb desgana o apatia. Els nens, el nostre futur, es mereixen la nostra càlida benvinguda i el somriure dels nostres llavis. I així ho farem, perquè creiem en la nostra feina i perquè ens agrada. A més, tot i els ajustos.... intentem treballar per un món millor i donar coneixements als nostres alumnes perquè un dia serà d'entre ells que surtin els nostres pensadors i governants.
Catalunya és un país on l'escola ha estat molt important. De fet, la mateixa paraula escola, té connotacions grandioses i molt belles per moltes generacions: Anar a escola, el mestre d'escola... són recordats per les generacions més grans en les seves converses. I hem de parlar d'una escola de qualitat, un ensenyament que ha inserit catalans i catalanes per arreu amb alts càrrecs en els seus nivells i amb gent molt ben preparada. 
Ara tenim molts reptes. Ens hem d'adaptar a la situació, amb aquella punta de rebel·lió que ens fa veure que les coses poden ser millors de com són, però hem de ser capaços a sobreviure al moment. Crec, sincerament, que és el gran moment de la Formació Professional. Cal crear treball i emprenedors, i molts d'ells, arribaran ben preparats de la FP a través dels diversos mòduls presents en l'oferta d'ensenyament. Considero que és important un acostament entre Ensenyament i l'empresa privada. Cal mirar les necessitats de l'entorn i crear cursos per a formar bons treballadors qualificats per a qualsevol feina.
Mai com ara, apostem per l'ensenyament de qualitat. Cal buscar resultats, cal crear sistemes d'avaluació extern per motivar els professionals a treballar els seus punts forts i ajudar-los en les febleses. Cal apostar pel reforç i grups petits per evitar l'abandonament escolar. Tenim moltes històries d'èxit forjades en centres on treballen els petits grups de treball. Busquem-les i creem escola! 

Animem-nos, ajudem-nos i que tinguem sort! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada