dilluns, 22 d’octubre del 2012

La vostra cançó

Bona nit amics i amigues.
Ho sento, m'ha estat impossible escriure darrerament. M'he vist empès per una multitud d'imputs i necessitats que m'han fet allunyar i distreure l'atenció del teclat i del blog personal.
Recordeu la darrera cançó que heu escoltat? L'heu gaudit? L'heu interioritzat? Si no és així, potser no heu tingut temps per escoltar-la de debò i només ha ocupat el buit del silenci durant una estona. 
La música és per gaudir-la, per tocar-la (els que en saben) i per escoltar-la (la majoria dels mortals). La música ens educa l'oïda, de cara als sons i de cara als silencis, que també són música, perquè les notes així ens ho mostren.
La música ens estabilitza en uns moments determinats. (amanseix les feres, es diu). Però també ens excita en moments de festa o en moments que necessitem una dosi important de neurones movent-se amunt i avall.
La música ens agermana, dins i fora de les nacions. Hi ha músiques de país, cançons patriòtiques que ens fan alçar de les butaques i, amb certa emoció, iniciar la cançó dempeus amb l'esperit i l'ànim ben amunt. La Mediterrània, aquest enorme llac que ens uneix a diverses nacions, ens fa compartir instruments i melodies que tan aviat poden ser composades a la riba est, com a l'oest, tant al sud com al nord. I és que els mediterranis tenim un ritme un xic diferent de la resta d'europeus, com si les onades de la mar repiquessin dins nostre en els moviments de les danses.
La música forma part de la nostra vida. En tots els principals moments hi tenim una música preparada, per celebrar l'aniversari, per a les celebracions religioses, per al casament, i fins i tot, per la mort. L'home ha tingut, sempre, la necessitat d'acompanyar aquests moments essencials i especials de les melodies musicals més adients per fer d'aquell moment una experiència inoblidable.
Finalment, tots, joves i grans, tenim les nostres cançons, aquelles que ens han acompanyat en un moment o altre; aquelles que ens recorden una estada, un viatge, un sopar, i més important, una persona. Són aquelles cançons que ens poden fer saltar la llàgrima en recordar les persones que no hi són, per uns o altres moments, o que produeixen l'efecte d'unió en les parelles.


Tots tenim cançons que ens recorden el moment, la persona, perquè la música, sempre ens acompanya. De debò, de tant en tant, busqueu el moment, i gaudiu de la vostra cançó!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada