divendres, 24 d’agost del 2012

Ciclista a la vista!


Benvolguts amics, m'endinso en un món que desconec, però només pretenc donar l'opinió sobre un fet que trobo sovint i que s'esdevé, cada cop, més perillós.
Estic totalment d'acord que en aquest país ens manquen pistes per practicar l'esport de la bicicleta. Vas per la carretera i te n'adones que a moltes no hi ha prou espai per la pràctica d'aquesta disciplina. Veus com els velòdroms no estan de moda o són emprats només per uns quants ciclistes que prefereixen gaudir d'un esport en un espai tancat. 
Però cada any recorrem a un mateix drama! La quantitat de ciclistes atropellats i que deixen les seves famílies sense pares, fills o qualsevol membre. 
Mireu, fa uns dies vaig visitar amb els amics la vila vermella, Prades. En aquest cas vam poder pujar per la carretera de la Selva, passant per la Mussara i fins allà. Doncs vam trobar una munió de ciclistes pujant. Tenen tot el seu dret, potser el nostre país no està prou sensibilitzat, però van esdevenir, en més d'un cop, un perill. Majoritàriament anaven d'un en un en filera, però ens vam arribar a trobar grups de 3! En una carretera de muntanya, amb força pendent i on els carrils són estrets. L'ensurt està preparat! El mateix em passa quan accedeixo des de Rocafort cap a Santa Coloma. Una pujada important, trobes el ciclista de torn i tu amb el cotxe darrere, en aquell moment, algú que t'intenta avançar i ja només falta el camió de torn que ve en sentit contrari!

Crec que és un tema seriós que s'ha de treballar, per la seguretat d'uns i daltres! Volem esdevenir un país capdavanter? A mesura que anem creant xarxa de comunicacions o millorem l'existent, intentem crear un carril bici al seu costat! Fem-ho per la natura, per la seguretat, per la gent que practica l'esport (amb tot el seu dret) i perquè Catalunya sigui un país de referència en aquesta matèria i poguem augmentar el turisme d'esport.
D'altra banda, cal animar les administracions provincials per fer un treball sobre les carreteres que tenen a la seva administració. Cal acostar-se a propietaris...i intentar fer camins o vies per practicar aquest esport. Tots en sortirem guanyant! Els ciclistes podran anar tranquils practicant el seu gaudi, els conductors de cotxe no caldrà que patim i augmentarem la nostra imatge de país net i que impulsa l'esport.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada