dijous, 13 de desembre del 2012

Ens caguem en tot?

Fa dies que llegia una llista de temes per parlar-vos i avui, he recordat aquest títol, suggerent, una mica sorprenent, però que em permet parlar d'un dels temes que més m'apassiona: el voluntariat i la cooperació.

Recordo com el curs passat, quan feia classe a segon, tenia la distracció de llegir els cartells que la Maria escrivia i treballava amb els seus alumnes durant la tutoria. Un dia vaig llegir: "si et cagues en tot, algun dia la merda d'esquitxarà" . Aquesta frase té un valor molt important, i més en aquests moments que estem vivint.
No podem anar per tot arreu criticant, xafant i destruint tot allò que existeix. No pot ser que tot estigui tan malament que ho enviem al foc i iniciem un món nou. Quelcom ha d'estar bé, quelcom ha de funcionar. Si ens caguem en tot, tot, tot, només quedarà merda, i aquesta ens menjarà i ho taparà tot. Si ens caguem en tot, quina imatge donem als nostres fills i petits, d'abandonats?, de ressentits? de conformistes sense alternatives ni propostes?
Crec que vivim moments de compromís. Moments en què cal preguntar al veí com se troba, i si no està bé, donar-li un cop de mà. Moments de fer una abraçada aquella persona que plora desvalguda davant males notícies. Moments de somriure als nens perquè pateixin mínimament la situació. Són moments de prometre allò que es pot fer i no fer volar coloms. Són moments d'estimar i de fer pinya.
Ara és el que toca! fer pinya! al voltant dels nostres, de la família i els amics. Cal escoltar com mai i deixar de parlar de tant en tant.
Són moments de trucar a la porta de les entitats per donar un cop de mà i entre tots, aconseguir un teixit social millor. Allà on no arriba la economia, que hi arribi la il·lusió, el gaudi entre amics i les ganes de continuar endavant. És en aquests moments quan la imaginació triomfa al carrer i cal veure les coses diferents! Potser no tindrem un avió, però en construirem molts de paper! Serà la nostra flota!

Amigues i amics, quan trobem algú, mirem-li els ulls, segur que són preciosos, i el millor, ens deixaran conèixer més aquesta persona, el seu interior. Perquè sinó....ens caguem en tot?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada